發新話題 Report thanks

[其他] 我家隻黑貓終於跳樓了

我家隻黑貓終於跳樓了.....由四樓落一樓,深夜時份跑到人家的平台找回,鼻子損了~不能飲水~很痛......另外手腳擦損了~不能跑,早上立即送去寵物醫院,鬼佬醫生的一大堆專業明詞聽到我一頭霧水,好彩有現場翻譯,他們說要留院照X光及釣鹽水.....明天再作決定!!!

[本帖最後由michaelwong1227於2008-3-2000:12編輯]

慘......希望佢唔係好嚴重,不過為左你的黑貓着想,我覺得你屋企都要裝番窗網穩陣d,咁平時開住個窗都唔駛驚la......

做乜唔同佢睇急診呀~~~!!! 拖到朝早~~~
睇左report未呀????

引用:
原帖由 0jessica 於 20-3-2008 02:12 發表 我家隻黑貓終於跳樓了圖片1
慘......希望佢唔係好嚴重,不過為左你的黑貓着想,我覺得你屋企都要裝番窗網穩陣d,咁平時開住個窗都唔駛驚la......
已經準備裝窗網了....有事才裝, 曾講過會有危險, 家人說它不會跳落去......最後......

引用:
原帖由 Cath 於 20-3-2008 09:58 發表 我家隻黑貓終於跳樓了圖片2
做乜唔同佢睇急診呀~~~!!! 拖到朝早~~~
睇左report未呀????
西灣河一帶無急診呀, 所以翌日立即送去睇, 現在出發去寵物醫院, 睇鬼佬醫生點講, 雖然聽唔明......

引用:
原帖由 michaelwong1227 於 2008-3-20 11:57 發表 我家隻黑貓終於跳樓了圖片3

西灣河一帶無急診呀, 所以翌日立即送去睇, 現在出發去寵物醫院, 睇鬼佬醫生點講, 雖然聽唔明......
香港區急診要去西環呀...你睇開邊間呀? 我果對睇健河! 幾好嫁!
記住返來report下 隻貓既情況呀

引用:
原帖由 Cath 於 20-3-2008 12:43 發表 我家隻黑貓終於跳樓了圖片4

香港區急診要去西環呀...你睇開邊間呀? 我果對睇健河! 幾好嫁!
記住返來report下 隻貓既情況呀
今日轉了鬼婆醫生 身材驕人, 仲要解開幾粒衫鈕 , 利害利害....

講回我隻黑貓, 鬼婆醫生話....釣過咸水, 經過治療及照過X死光後, 筋骨無事, 內臟就可能係膀胱有少少裂, 當它如常去屙尿時, 尿液有機會滲漏到內臟, 回家要多加觀察, 有發覺它不舒服或不食野飲水等情況, 立即送院救治!! 暫時都未見它有問題, 回到家一段時間就食貓糧了, 又去了它專用貓廁, 未發覺有問題, 再觀察多點日子吧!!

18 123
thanks